fbpx

Daar is de lente! Tijd voor een ‘skindetox’!

Ontdek hier welke invloed de lente heeft op onze huid en waarom je een detox zou moeten doen.

Heb je opeens last van een teveel aan talg? Of misschien heb je opeens onzuiverheden die je normaal niet hebt. Daar zou de overschakeling naar de lente wel eens mee te maken kunnen hebben!

Wist je dat het belangrijk is om je huidverzorging aan te passen aan het seizoen?

Doorheen de seizoenen doet je lichaam namelijk beroep op verschillende organen om zich aan de omgeving aan te passen. Het orgaan dat in de lente het meeste wordt beïnvloed is de lever.

De lever houdt lichaamsenergie vast, waardoor deze moeilijker kan circuleren. In het geval van een toename van gifstoffen en stress raakt de lever verzadigd.

En de huid is dan weer de plaats waar gifstoffen uit ons lichaam worden geëlimineerd.

Wanneer onze huid uit balans geraakt is het vooral tijdens de lente dat ze overgevoeligheid of  onvolmaaktheden (overtollige talg, puistjes,…) zal onthullen.

Door een gebrek aan energiecirculatie kan je gelaat ook een gebrek aan kleur vertonen.

Tijdens de lente bereidt onze huid zich voor op de zomer, door voordeel te halen uit de geleidelijke toename aan zonlicht, wat de toename van melanine bevordert.

Het is dus belangrijk om de huid terug in balans te brengen en de mechanismen voor aanpassing aan de omgeving te stimuleren.

 De lente is dus het seizoen bij uitstek om je gelaat een ‘detox’ te geven.

Zet in op het ontwikkelen van een correct reinigingspatroon en gebruik aangepaste producten. Je reinigt je huid best 2 x per dag oppervlakkig en 1-2 x per week doe je een dieptereiniging. Esthederm heeft de Radiance crème die speciaal inzet op detox van de huid. En die inwerkt op de teint van een vermoeide en/of gestresseerde huid. 

Zodat je huid goed voorbereid wordt op de aankomende zomer.

Het is ook van belang om nu al te starten met een aangepaste zonnebescherming, zodat de aanmaak van melanine gelijkmatig verloopt en je geen hyperpigmentatie gaat krijgen door de blootstelling aan zonlicht.

Voor geschikte reinigingsproducten, de Radiance crème of aangepaste zonnebescherming kan je vrijblijvend een kijkje nemen op onze webshop www.makeupwebshop.be

 

 

Ook op je lichaam en je gemoed kan een verzadigde lever tijdens deze periode effecten tonen.

De lever houdt lichaamsenergie vast, waardoor deze moeilijker kan circuleren. In het geval van een toename van gifstoffen en stress raakt de lever verzadigd. Dit kan leiden tot een plotselinge roodheid terwijl ledematen wel koud aanvoelen en een emotionele instabiliteit (gepaard met pijn in de borstkas).

Het spoelen van de lever brengt het lichaam weer in balans en stabiliseert het humeur. De energie zal ook weer beter kunnen circuleren en ook dit zal de huid weer ten goede komen.

De lente is dus ook het moment bij uitstek om een detox kuur te volgen.

Want een gezond lichaam is gelijk aan een stralende huid!

Wat vond je van deze blogpost? Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat ze dan gerust achter in een reactie!

Als je het een leerrijke post vond mag je deze ook steeds delen via sociale media zodat ook andere mensen van deze tips kunnen genieten!

Tot de volgende keer!

XoXo 

Greetje,

Make-up, Brows & More